Så här startades Nostalgia

Vi grundades April 2003 av Pelle & Ola

Det hela började med att Pelle Svensson och Ola Johansson som arbetade på samma företag började prata om att ev spela lite ihop och starta ett band.

 Det blev ju ganska tunnsållat med trummor och en gitarr så vi frågade Roger Svensson om inte han ville stötta och förgylla med en gitarr till.

 Nu var det bara en sångare och bassist som felade samt lite ljudanläggning.

 Ljudanläggning inhandlades på Musikbörsen vilken vi även har utvecklat genom att gynna vår lokala musikhandlare Berths HI FI.

 Sångaren Roger Larsson hakade på med stora visioner.

 Nu var det bara en basist som felade och även här löste det sig med Jimmy Stjärna 

Jimmy Stjärna ersätter sig själv med sin kompis Josef Songvai efter en tids spelning då hans tid inte räckte till. 

Därefter började Cristian Jönsson, på piano av mäket Nord, vilket han var mycket stolt över. Tyvär var han redan då ute och sökte annan tjänst, vilket han fick i Göteborg till hans stora glädje.

  Sen blev det så att Ola Johansson var kompis med vår nuvarande bassist Olle Stanleysson. Han besökte oss ofta i Ola Johanssons källare där vi höll till för att lyssna.

 En dag erbjöd han oss sin före detta verkstad som träningslokal och då var ju det bara ett faktum att han skulle spela med oss vilket han nappade på... 4 gitarrer de ni men det funkade.

 Men även Josef Songvai fick sluta pga. skolutbildning i Markaryd, han tyckte sig inte ha tid samt ville han ju inte bromsa upp oss pga. skolarbete. Vi skulle viduareutvecklas tyckte han och få träna oberoende av honom och hans skolarbete.

 Olle Stanleysson var inte sen att själv erbjuda sig sin roll som bassist vilket han fortfarande sköter med bravur.

 Sommaren 2009 fick även Ola Johansson hoppa av för att han fått tillökning i familjen och tidsbrist pga. andra värderingar i livet, men han följer oss med stort intresse och vi är nöjda med allt våra avhoppare har tillfört oss

 Nu var det nya utmaningar igen att söka ny gitarrist men även detta gick smärtfritt.

 Vi träffades som vanligt på utsatt träning och diskuterade möjligheter och då kom frågan upp om Kjell Svensson som för en tid sedan slutat i JJ band.

 Vi testar och frågar sa vi. Olle Stanleysson fick äran att fråga och ringde samma kväll att vi fått en ny gitarrist som även han är kvar i skrivande stund.

 Den 8Maj 2010 spelade vi på en Mc träff, och i våran paus fick en liten tjej göra ett uppträde med sång och gitarr. Detta lät underbart bra så vi beslutade att hon skulle få gästspela med oss. Nu stannade det inte vid detta utan vi frågade om hon ville bli ordinarie band medlem. Svaret blev ja och hennes artistnamn är Malin Stenfelt.

 Under 2010 slutar Roger Larsson vår sångare.

 2011 Började Alexandra Eriksson med oss på keybord vilket lyfte bandet ytterliggare mot höjderna, alla vet ju hur mycket en keybord gör i ett band.

 Nu visade det sig att Alexandra Eriksson hade många intressen att bevaka så hon var tvungen att hoppa av. Det blev ett stort tomrum efter henne och saknad i bandet.

 1 september 2012 slutar Kjell Svensson och Malin Stenfelt som planerade en trubadur framtid ihop.

 Efter detta avhopp kom (Bengan) Jörgen Svensson till oss som vår nya sångare och gitarrist samt att Ola Johansson hoppar på igen efter en tids uppehåll.

December 2012 Alexandra Eriksson tillbaka igen med sina magiska fingrar o tangenter nu planeras även att dragspelet ska ingå i vissa av vår låtar.

2015-05-25 nytt besked så efter detta datum har vi Alexandra Eriksson som en resurs att tillgå när vi är i behov av hjälp med någon spelning hon har för mycket att stå i för att kunna delta 100%.

2022 hoppar Per Bergqvist på och tillför en härlig ljudmatta på sin keybord.

Vi tackar våra tidigare bandmedlemmar för deras insatser och lojalitet i bandet.

  Tack för ordet: NOSTALGIA